Spring naar content

Miranda, 55 jaar

Spastisch

Met een grote lach op haar gezicht komt ze binnen wandelen. Een paar keer verontschuldigt ze zich voor het feit dat ‘het even duurt’. Dan begint ze met praten en houdt ze niet meer op. Precies zoals Miranda zelf ook is: ze heeft geen rem. Ze is vrijwilliger, organiseert buurtfeesten, werkt al jaren in de publieke sector en sinds kort bij de gemeente Breda. Daar doet ze zoals ze zelf zegt ‘alles wat met informatie te maken heeft’.

Toen ze geboren werd, heeft ze een hersenbloeding opgelopen. Dat kwam doordat ze, tijdens de geboorte, te weinig zuurstof binnenkreeg. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze eenzijdig spastisch is. Daardoor loopt ze onder andere met een rollator. Maar die laat ze nooit in de weg staan van datgeen wat ze wil in het leven. Een perfectionist én doorpakker, altijd het goede doen voor de ander.

Miranda is echt een Bourgondiër pur sang, ze houdt van eten, drinken én die echte Brabantse gezelligheid. Een ware genieter, ook van theater en muziek. Ze dompelt zich graag onder in een mooie voorstelling in het theater, juist dan ervaart ze niet dat ze een beperking heeft. Vooral muziek is een grote uitlaatklep voor haar. Als het goed gaat, kan de muziek niet hard genoeg. Als het even niet zo goed gaat, zijn het luisterliedjes die haar door de moeilijke tijden helpen.

Ze gelooft dat iedereen een beperking heeft – maar die van haar is zichtbaar. Ze gelooft dat je moet vechten voor wat je wil en zeker niet moet opgeven. Ook als je een beperking hebt kun je iets moois maken van het leven – en als het even niet gaat, dan kan dat zeker ook aan je gedrag liggen – niet altijd aan je beperking.

Miranda hoort bij de Club van Roosendaal.
De club waar jij ook bij hoort!

"Iedereen heeft een beperking, alleen die van mij is zichtbaar"